Selecteer een pagina
 
Spelers Online
Speel OnlineOefen

Laatste geplaaste blog posts

Stoomcursus VIP Klaverjas

Stoomcursus VIP Klaverjas

Klaverjas is een ingewikkeld spel, maar daarom des te leuker om te spelen en vooral leuker om te winnen. Op zijn cruijffiaans gezegd, winnen is net zo belangrijk als niet verliezen, juist als er geen gelijkspel bestaat. Deze blog is een crash course ‘on how not to suck’, houd de volgende in gedachte en je zult zien dat het allemaal nog wel mee valt.

Lees meer
Welkom bij VIP Klaverjas!

Welkom bij VIP Klaverjas!

VIP Klaverjas is nu verkrijgbaar voor Google Play en Apple AppStore. Nooit was online klaverjassen zo leuk en eenvoudig. Ontdek de verschillende kamers, train je skills en groei in het spel. Verdien punten en speel in de kamers voor gevorderde spelers, speel jezelf naar de top van de ranglijst.

Lees meer
Online Klaverjassen – WEB and Facebook

Online Klaverjassen – WEB and Facebook

Doe nu mee en word de beste klaverjasser van Nederland. Speel mee in de toernooien en sleep de grote prijs in de wacht. Verhoog je ervaringsniveau en speel de verschillende kamers vrij. Verdien chips, verzamel likes en behaald de hoogste scores alleen zo klim naar de top van de internationale ranglijsten.

Lees meer
Woordenboek

Woordenboek

Klaverjas is een ingewikkeld spel, met een veelvoud aan woorden die bij dit spel horen. Om jou een betere klaverjas speler te maken, moet je begrijpen waar spelers het onderling over hebben. Om deze reden zijn hieronder de meest basale begrippen uit het klaverjas uiteengezet. Maak deel uit van onze internationale chat, om je klaverjas kennis en kenniskring te vergroten.

Lees meer
Seinen

Seinen

Communicatie met je partner is een essentieel onderdeel van het klaverjassen. Deze communicatie wordt seinen genoemd. Er zijn manieren om te laten weten in welke kleuren je goede en slechte kaarten hebt. Lees hier de basis van het seinen, meer volgt in de volgende blog edities. Ben je nieuwsgierig en wil je meer leren over het seinen? Word dan lid van onze community en leer van de meest ervaren spelers.

Lees meer
Geschiedenis van Klaverjas

Geschiedenis van Klaverjas

Klaverjas is een spel met een lange en uitgebreide geschiedenis. Zo werd de basis, toen nog vijfhonderden geheten, al in de 14e eeuw gespeeld. Het klaverjassen heeft dan ook aan de basis gestaan van een veelvoud van andere kaartspellen, zoals het franse Belote. Ook heeft dit spel haar stempel gedrukt op de nederlandse taal door de uitspraak nat gaan. Klaverjassen is populairder dan ooit tevoren mede door de komst van het internet. Iedereen kan nu online tegen elkaar en met elkaar klaverjassen zonder enige moeite te doen. Het is slechts een kwestie van tijd voor heel Nederland deze oer Hollandse klassieker weer oppakt.

Lees meer